Α μ π ε λ ώ ν α ς

Property

Ο Ρ ο δ ι α κ ό ς Α μ π ε λ ώ ν α ς

Ο αμπελώνας του νησιού καλύπτει τις κεντρικές και δυτικές ορεινές περιοχές της Ρόδου. Το υψόμετρο, το έδαφος και ο προσανατολισμός τους σε συνδυασμό με το μικροκλιμα του νησιού ευνοούν την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιών. Ο αμπελώνας της Ρόδου είναι αφιερωμένος κατά ένα ποσοστό 60% στην παραγωγή λευκών κρασιών με βάση τις ποικιλίες Αθήρι, Μοσχάτο λευκό και Μαλαγουζιά.
Οι ερυθρές ποικιλίες Μανδηλαριά (γνωστή και σαν Αμοργιανό), Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot και tempranillo, αναπτύσσονται στο βόρειο τμήμα των κεντροδυτικών παρυφών του Αττάβυρου και στο τόξο που διαμορφώνουν οι κοινότητες Δαματριά – Σάλακος – Κρητηνία.

Η C.A.I.R έχει μια προνομιακή σχέση με τους αμπελώνες και τους αμπελουργούς της Ρόδου. ‘Έχοντας μακροχρόνια, συμβόλαια μαζί τους, καθοδηγεί και υποστηρίζει επιστημονικά την καλλιέργεια των αμπελιών με στόχο την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού. Από την άλλη μεριά οι δικοί της ιδιόκτητοι αμπελώνες είναι το θέατρο όχι μόνο της παραγωγής εξαιρετικών οινικών έργων αλλά και του πειραματισμού με νέες ποικιλίες που ανανεώνουν την γκάμα των προϊόντων της C.A.I.R .

Σχεση εμπιστοσυνης

Μ ί α α μ ο ι β α ί α υ π ο χ ρ έ ω σ η

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε μέσω των γηγενών, με ιστορία τουλάχιστον 2500 ετών, και των διεθνών ποικιλιών αμπέλου που ευδοκιμούν στον νησί μας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τερουάρ της Ρόδου, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το κρασί.

– Bruno Rossi, Founder and Owner

Ειδικα Χαρακτηριστικα

Π ο ι κ ι λ ί α ε δ α φ ώ ν κ α ι σ τ α φ υ λ ι ώ ν

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.

mantilaria

Ο αμπελώνας της Ρόδου περιλαμβάνει λευκές ποικιλίεςόπως ΑθηριΜοσχάτο, Chardonnay, SauvignonBlanc, ΑσύρτικοΜαλαγουζιάκαθώς και ερυθρεςόπως Syrah,Merlot, Cabernet Chavignon, και Tempranillo

βιωσιμοτητα

Π ο ι ο τ ι κ ό ς Δ ι α χ ω ρ ι σ μ ό ς

Το κράτος έχει καθιερώσει μικρές στρεμματικές αποδόσεις στα αμπέλια της Ρόδου  με στόχο την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια ποιοτικού διαχωρισμού  των σταφυλιών, πριμοδοτώντας  ένα πρωτοποριακό σύστημα  «ειλικρινούς τρύγου» που  εξασφαλίζει απόλυτη ποιοτική διαλογή  Αυτή την ποιοτική  διαφοροποίηση είναι αυτό που έχουμε  να προτείνουμε.
experiences

Let's Get Together!​

Book a visit to the winery to experience first-hand the magical atmosphere of the valley, nibble on the sweetest and ripest sorts of grapes and taste our best wines. Perfect for a family trip, your anniversary, or any social event.